Εσύ θα κάνεις Advent Calendar; Δες το δικό μας και απόκτησέ το δωρεάν

Τι είναι το advent calendar;

 To advent calendar είναι ένα ημερολόγιο, που μετράει αντίστροφα τις μέρες για τα Χριστούγεννα και κάθε μέρα ανοίγεις ένα φακελάκι- κουτάκι ή οτιδήποτε άλλο έχει το δικό σου ημερολόγιο και μέσα το παιδάκι σου βρίσκει μια υπέροχη δραστηριότητα να κάνετε μαζί κάθε μέρα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Είναι πολύ συνηθισμένο σε βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική και τα τελευταία χρόνια το εφαρμόζουμε και στην Κύπρο.

Την περσινή χρονιά, είχα αναρτήσει στο blog χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για το σπίτι και το σχολείο. Μπορείτε να τις δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που φτιάχνω ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή αλλίως Advent Calendar 2021. Το ημερολόγιο περιλαμβάνει 24+1 ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά. Στόχος είναι ο ποιοτικός και δημιουργικός χρόνος μαζί με τα παιδιά μας.

Πάτησε στις πάρακάτω εικόνες facebook ή instagram και μάθε πως να το αποκτήσεις.

Οδηγίες χρήσης ημερολογίου:

Κάθε μέρα από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου θα μπορείς με τα παιδιά σου να περάσεις ευχάριστο χρόνο κάνοντας απλές και δημιουργικές δραστηριότητες της συγκεκριμένης μέρας. Όταν τελειώνει η ημέρα ή όταν ολοκληρωθεί η αποστολή σας μπορείτε να την χρωματίζετε ή να την διαγράψετε.

Οι δραστηριότητες είναι απλές, δημιουργικές, εφικτές και χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να οργανώσεις το ημερολόγιό σου.

Ο πρώτος τρόπος είναι να εκτυπώσετε τον συγκεντρωτικό πίνακα και να βλέπετε κάθε μέρα τη δραστηριότητα και στη συνέχεια να την διαγράφετε. Εμείς βάλαμε και μία στέγη πάνω από το ημερολόγιο για να μοιάζει σαν σπίτακι και το πλαστικοποιήσαμε.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να κόψετε (και προαιρετικά να πλαστικοποιήσετε) την κάθε αποστολή και να την τοποθετήσετε σε ένα φάκελο. Μετά  να γράψετε τον αριθμό για κάθε ημερομηνία. Κάθε μέρα τα παιδιά μπορούν να βρίσκουν τον αριθμό από ένα κουτί ή  να τον βρουν κρυμμένο μέσα στο σπίτι. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας φάκελο με την χρήση χαρτιού Α4.

Δες το βίντεο πως να φτιάξεις τον δικό σου φάκελο.

Υπάρχει μια κάρτα bonus που γράφει +1 και είναι επιπρόσθετη κάρτα την οποία μπορείτε να δώσετε όποτε θέλετε. Επίσης υπάρχουν άδειες κάρτες για να συμπληρώσετε τις δικές σας δραστηριότητες.

Ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε εύχομαι να σας αρέσει και να το απολαύσετε!

Ακολούθησε τα βήματα που υπάρχουν στον σύνδεσμο για να έχεις δωρεάν το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Τα λέμε ξανά!

Καλό υπόλοιπο και Καλές Γιορτές να έχουμε!

Σας φιλώ, Ιωάννα

mamaoftwostories.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s