5 δραστηριότητες για τη κυρά-Σαρακοστή

Η κυρά-Σαρακοστή είναι ένα παλιό έθιμο όπου οι γιαγιάδες έφτιαχναν με αλεύρι και νερό και μετρούσαν τις εβδομάδες μέχρι να έρθει το Πάσχα, δηλαδή ήταν σαν ημερολόγιο. Είναι σημαντικό να τηρούμε τις παραδόσεις μας και να τις μεταφέρουμε στα μικρά παιδιά. Γι αυτό παρακάτω σας έχω 5 δραστηριότητες για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη θεματική ενότητα Σαρακοστή και να μάθουν σημαντικές πληροφορίες γι’ αυτή.

  1. Ιστορία για τη κυρά-Σαρακοστή και φύλλα Εργασίας

Στον παρακάτω σύνδεσμο αλλά και στην προηγούμενη δημοσίευσή μας Η Κυρά-Σαρακοστή Φύλλα Εργασίας ΔΩΡΕΑΝ – Mama of two Stories θα βρεις την ιστορία για τη κυρά-Σαρακοστή μαζί με ζωγραφιά για χειροτεχνία. Στην αρχή δείχνουμε την εικόνα και τη περιγράφουν. Κάνουμε ερωτήσεις όπως: (Γιατί έχει σταυρό; Γιατί τα χέρια της είναι σταυρωμένα; Τι λείπει από το πρόσωπό της; Γιατί; Πόσα πόδια έχει; Γιατί άραγε; Τι συμβολίζει το κάθε πόδι; σημ: Η ιστορία θα σας βοηθήσει να απαντήσετε στις ερωτήσεις αυτές). Στη συνέχεια διηγηθείτε την ιστορία στα παιδιά και αν μπορούν συμπληρώστε στο κείμενο τις λέξεις που λείπουν.

Η Κυρά-Σαρακοστή Φύλλα Εργασίας ΔΩΡΕΑΝ – Mama of two Stories

2. Χειροτεχνία για τη κυρά-Σαρακοστή

Στα παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας αρέσουν πολύ οι χειροτεχνίες. Γι’ αυτό πιάστε δουλεία! Τυπώστε τη ζωγραφιά που βρίσκεται στον σύνδεσμο. Ακολουθήστε τις οδηγίες και φτιάξτε τη δική σας Σαρακοστή.

3. Παραμύθι Ο Λάμπρος και… τα έπτα ποδαράκια της κυράς Σαρακοστής

Διαβάστε το παραμύθι «Ο Λάμπρος και τα επτά ποδαράκια της κυράς Σαρακοστής» Τι γίνεται όταν τα φώτα στο δωμάτιο του μικρού Λάμπρου κλείνουν και τα εφτά πόδια της ζυμαρένιας κυράς Σαρακοστής αρχίζουν έναν τρελό καβγά για το ποιο είναι το καλύτερο; Θα μπορέσει ο Λάμπρος, ύστερα από εφτά συναρπαστικά ταξίδια, να τα πείσει ότι είναι εξίσου σημαντικά, όπως άλλωστε όλες οι εβδομάδες της Σαρακοστής; Όνειρο ή πραγματικότητα; Παιδιά αποφασίστε…!

Αν θέλετε ακούστε το μαζί με το παιδί σας από το youtube. Οι σύνδεσμοι είναι παρακάτω:

Η Κυρά Σαρακοστή και τα 7 της πόδια Α μέρος wmv – YouTube

Κυρά Σαρακοστή – Β μέρος wmv – YouTube

4. Φτιάξτε τη Σαρακοστή με ζυμάρι

craftybox.co

Πατώντας στην εικόνα μπορείς να βρεις το άρθρο με τις οδηγίες για να φτιάξεις μαζί με το παιδί σου τη δική σου Σαρακοστή από ζυμάρι! Αγαπημένη μου Μαρία ευχαριστούμε πολύ! ❤

5. Σχημάτισε τα γράμματα της Σαρακοστής

Στον πάρακάτω σύνδεσμο μπορείς να βρεις και να κατεβάσεις δωρεάν τα γράμματα της Σαρακοστής και να τα σχηματίσεις μαζί με το παιδί σου.

Καλή Σαρακοστή σε όλους και καλό τριήμερο! 🙂

Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε εγγραφή στο newsletter μας για να μην χάνεις δημοσίευση και ακολούθησε μας facebook και instagram: mamaoftwo_stories για να ενημερώνεσαι για όλες μας τις δημοσιεύσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s