Καλό καλοκαίρι-Ενθύμιο (ΔΩΡΕΑΝ)

Σας χαιρετώ φίλοι/φίλες μου,

Η σχολική χρονιά όπου να’ναι τελιώνει γι’αυτό και στο σχολείο ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στις καινούργιες συνθήκες που ζούμε. Αυτή τη βδομάδα μιλούμε και συζητούμε για τη θεματική ενότητα «Καλοκαίρι» μέσα από διάφορες δημιουργικές και συνάμα όμορφες δραστηριότητες όπως ασκήσεις παρατηρητικότητας, λεπτής κινητικότητας, γλωσσικές ασκήσεις, ανάγνωσης κειμένου με ερωτήσεις, ασκήσεις γραπτής έκφρασης, ανάπτυξης προφορικού λόγου, μαθηματικά κλπ. Θέλοντας τα παιδιά να κρατήσουν ένα ενθύμιο για το καλοκαίρι δημιουργήθηκε το πάρακάτω καλοκαιρινό ενθύμιο. Τα παιδιά ζωγράφισαν την εικόνα, κολλήσαν μια πρόσφατη φωτογραφία τους στη θέση του παιδιού και απάντησαν στην ερώτηση: «Τι θέλεις να κάνεις το καλοκαίρι;» Έγραψαν την απάντησή τους στον άδειο χώρο, πλαστικοποιήσαμε το δημιούργημά τους και είναι έτοιμο! Εμείς προσθέσαμε και ένα σχοινάκι για να έιναι σαν καδράκι! (θα ανεβoύν φωτογραφιές σύντομα). Η δραστηριότητα μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το μαθησιακό και ηλικιακό επίπεδο του παιδιού.

Αν θες και συ να φτιάξεις στο σπίτι σου ή στην τάξη σου το «ενθύμιο του καλοκαιριού» μπορείς να κατεβάσεις τον πάρακάτω σύνδεσμο. Ο πρώτος σύνδεσμος είναι για το νηπιαγωγείο, ο δεύτερος για το δημοτικό και ο τρίτος είναι άδειος για να συμπληρώσεις ότι θέλεις εσύ.

Καλή δημιουργική μέρα!

Ιωάννα Χ.

Αν σου άρεσε ακολούθησε μας facebook και instagram: mamaoftwo_stories για να ενημερώνεσαι για όλες μας τις δημοσιεύσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s