Γιορτή της μητέρας – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η άλλη όψη της ημέρας

Μην περιμένεις τηv γιορτή της μητέρας για να δείξεις την αγάπη σου στα άτομα που νοιάζεσαι και αγαπάς. Κάθε μέρα, κάθε όμορφη στιγμή είναι σημαντική να δείξουμε την αγάπη μας στα άτομα που νοιαζόμαστε και ιδιαίτερα στον μοναδικό άνθρωπο που μας έφερε στον κόσμο την μητέρα μας.

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για όλες τις μανούλες του κόσμου. Φυσικά δεν περιμένουμε την συγκεκριμένη ημέρα για να τους δείξουμε την αγάπη μας. Είναι όμως μια ακόμα ευκαιρία και αφορμή να τους δείξουμε πόσο σημαντικές είναι γι’ εμάς, πόσο τις αγαπούμε, πόσο θέλουμε να είναι κοντά μας και να τις έχει ο Θεός πάντα καλά. Μπορούμε να τους το δείξουμε με τον τρόπο που επιθυμούμε εμείς και θα τις κάνουμε να νιώσουν ότι είμαστε δίπλα τους.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της ημέρας αυτής που είναι εξίσου σημαντική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια ημέρα μπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς ανθρώπους. Ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν τη μητέρα τους κοντά τους ή να μην βρίσκεται στη ζωή, μητέρες που μπορεί να μην έχουν τα παιδιά τους κοντά τους ή να μην βρίσκονται στη ζώη. Είναι όντως πολύ δύσκολο. Kαι άλλες πάλι μητέρες που τα παιδάκια έχουν ξεχωριστές ικανότητες και δεν άκουσαν ακόμα τη λέξη «μαμά» και αγωνίζονται καθημερινά να κάνουν το καλύτερο γι’ αυτά. Και άλλους πάλι ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να έχουν μια στενή και ζεστή σχέση αγάπης και φροντίδας με τη μητέρα τους ή να μην γνώρισαν ποτέ τη μητέρα τους. Και άλλες πάλι γυναίκες που δεν είχαν την τύχη να γίνουν μανούλες ή δεν έχουν γίνει ακόμα αλλά επιθυμούν πολύ να αποκτήσουν ένα παιδί. Και άλλους πάλι που είναι μονογονεϊκή οικογένεια αλλά στέκονται σαν μάνα και πατέρας στο παιδί τους. Και τέλος, υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους και θα έδιναν τα πάντα για να έχουν στην αγκαλιά τους ένα παιδί.

Παρ’όλα αυτά, όλοι έχουμε κάποιο άτομο κοντά μας που μας νοιάζεται και μας στηρίζει στις δύσκολες στιγμές. Σήμερα γιορτάζουν και αυτοί οι άνθρωποι, φίλοι συγγενείς, γνωστοί που μας στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές και ήταν βράχοι δίπλα μας καλύτερα και από οποιονδήποτε άλλον και ας μην έχουν καθόλου συγγένεια μαζί μας.

Όλα αυτά τα άτομα που μας συμβουλεύουν, στηρίζουν, βοηθούν θα πρέπει να θυμηθούμε σήμερα και να γιορτάσουμε την παρουσία τους στη ζωή μας δείχνοντάς τους την αγάπη μας αυτή την ημέρα και κάθε μέρα.

Γι’ αυτό μην νιώθετε άβολα όσοι δεν έχετε τη μαμά σας κοντά σας. Γιορτάστε γιατί έχετε ανθρώπους που σας αγαπούν, σας νοιάζονται και θα είναι δίπλα σας για πάντα!

Χρόνια Πολλά!

Ιωάννα Χ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s